NÁDOR AUTÓ ZRT. - Győr
img

A Mitsubishi Eclipse Cross 5-csillagos biztonsági értékelést kapott

97%-os eredmény a felnőtt utasok védelme terén
80%-os eredmény a gyalogosvédelem terén

Tokió, 2017. november 9. – A Mitsubishi Motors Corporation (MMC) ma bejelentette, hogy a vadonatúj Eclipse Cross SUV-kupé 5-csillagos kiváló teljesítményt ért el az Euro NCAP 2017-es biztonsági tesztjén.

Mitsubishi Eclipse Cross NCAP

Az Eclipse Cross egyik erőssége a biztonság, nem meglepő hát, hogy az autó magas eredményt ért el a ‘Kisméretű off-roader’ kategóriában, 97 százalékos eredményt produkálva a felnőtt utasok védelme terén, és 80 százalékot teljesítve a gyalogosvédelemben.

Mindemellett az új SUV-kupé ‘Frontális Ütközésmegelőző’ rendszere is jól vizsgázott, minden teszthelyzetben és sebességtartományban hatékonyan kerülve el az ütközéseket, illetve mérsékelve azok súlyosságát.

Az Eclipse Cross maximális pontszámot szerzett az Euro NCAP különféle tesztjeinek jó részén, így az autó 5-csillagos besorolást kapott. A Mitsubishi Motors új generációs modelljeinek első képviselője, az Eclipse Cross hatásosan elegyíti a merész külső megjelenést a vállalat legendás SUV- és 4WD-szakértelmével. Az MMC 2017. október 3-én kezdte meg az Eclipse Cross kompakt SUV kiszállítását az európai vásárlók számára; az autó egyébként a világ mintegy 80 piacán kapható, beleértve Ausztráliát, Észak-Amerikát és Japánt is. Az MMC a pénzügyi év végéig (azaz 2018. március 30-ig) körülbelül 50.000 darab Eclipse Cross értékesítésével számol.

További információk az Eclipse Cross modellről:http://eclipsecross.mitsubishi.hu

Az Eclipse Cross

A Mitsubishi Motors által kifejlesztett RISE (Megerősített Ütközési Biztonságú) karosszériaszerkezettel épített, 7 SRS légzsákkal és az utasvédelmi szempontok szerint tervezett biztonsági övekkel felszerelt Eclipse Cross nemcsak lenyűgöző stílust, hanem kategóriaelső biztonságot is kínál. Az Eclipse Cross modellben a Mitsubishi Motors fejlett S-AWC (Szuper Összkerékvezérlés) rendszere fékezéssel vezérli a jobb és bal oldali kerekekre jutó forgatónyomaték elosztását, javítva ezzel az autó menetstabilitását és irányíthatóságát. Az SUV-kupé karosszériájának első része hatásosan nyeli el az ütközéskor ébredő nagy erőhatásokat is, a motortérben pedig biztonsági tereket alakítottak ki a mérnökök, tovább javítva ezzel az autó ütközésbiztonságát.

Az Euro NCAP

Az Euro NCAP ütközéses teszteket szervez az új gépjárművekre, amelyek alapján az autóvásárlók részére reális és független értékelést készít az Európában értékesített legnépszerűbb autók biztonsági teljesítményéről. Az 1997-ben alapított és számos európai kormány, fogyasztói és biztosítási szervezet által támogatott Euro NCAP gyorsan katalizátorrá vált az új autótervezés biztonsági fejlesztéseinek ösztönzése kapcsán. Látogasson el a weboldalra: www.euroncap.com Az Euro NCAP minősítések szigorúan érvényesek az európai előírások szerinti gépjárművekre. A minősítések nem feltétlenül érvényesek a más régiókban kínált modellekre, még akkor sem, ha azonos névvel értékesítik őket, mivel a gyártási specifikáció és a felszereltségek eltérőek lehetnek.

A Mitsubishi Motors Corporation (MMC)

A Mitsubishi Motors egy tokiói központtal működő globális autóipari vállalat, amelynek versenyképes kínálatában ugyanúgy megtalálhatók az SUV-k és a pickupok, mint az elektromos és plug-in hibrid hajtású autók. A vállalat 2009-ben mutatta be az első sorozatgyártású elektromos járművet, az i-MiEV modellt; ezt 2013-ban az Outlander PHEV követette, ami azóta is a legnépszerűbb plug-in hibrid jármű a japán és az európai piacon. A Mitsubishi globális autógyártó tevékenysége 30.000 embernek biztosít megélhetést Japánban, Thaiföldön, Kínában, Indonéziában, a Filippin Köztársaságban és Oroszországban. A Mitsubishi Motors sikeres modelljei – például a Pajero Sport/Montero Sport, a Triton/L200 és az Outlander – fontos szerepet játszanak a vállalat növekedésében. A 2016-os pénzügyi év globális értékesítési eredménye 926.000 darab autó volt, ami 1,9 trillió japán jen nettó árbevételt eredményezett.

2017-11-08 Mitsubishi